Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 1 oktober 2020

Astrologisk prognos för Oktober 2020

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO)

I ”världshoroskopet” (det kollektiva) speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva. Vi själva är förkroppsligandet av vårt födelsemoment; som sådan representerar var och en av oss ett ögonblick i tiden. Med andra ord har varje bråkdel av tiden ett syfte.

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Omså transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

2020-cykeln”Jupiter Saturn Pluto Transformation”, eller ”The Great Transformation” (”den stora omvandlingen”) eller The Great Change innebär att de Jupiter, Saturnus och Pluto i konjunktion i tecknet Stenbocken, påbörjades i Mars månad och avslutas i början av 2021. LÄS OM DETTA HÄR.

Saturnus ”zodiakens allfader och fostrare” – mer än 2-åriga ”regenttid” i Stenbocken började tonas av i Mars månad 2020, då den istället började titta in till Vattumanen, som den helt går in i den 17/12 2020.  Läs om det HÄR.

Den 21/12 2020 sker den viktiga konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus i Vattumannen. Läs HÄR.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Vågens säsong

Oktobers planetenergier skapar några utmaningar och tunga inriktningar, men det finns även mycket frigörelse och tillfredsställelse om vi ser utmaningar som puffar från Universum som hjälper oss att hålla jämnare steg och gå högre… Vi har all visdom inom oss, vi är ett med Universum, vi är ”stardust” (123), och aspekterna förstärker energier så att de som är redo kan utvidga medvetandet ännu mer. Många sägs ju ha valt att vara på denna planet vid denna avgörande tid för att göra ”detta arbete”.

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu mitt i den och är då i balansens stjärntecken Vågen som den passerar varje år mellan 23/9-22/10 (ca)! Det är stjärntecknet som ”bär upp hela zodiaken” så den har jämvikt åt båda hållen i cirkeln (från Väduren till Vågen och från Vågen till Fiskarna).

Det är stjärntecknet som strävar efter att allt ska vara rättvist och lika åt alla, likt vågskålar i jämvikt. Vi kan därför känna att vi är mer diplomatiska och balanserade så här på höstkanten när sommaren är över. Nu njuter vi bland annat av harmoniska höstfärgers skönhet och har lättare för att hitta harmonin i tillvaron.

Genom att fokusera på Vågens nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett bra tema för Vågen är att njuta av avkopplande aktiviteter som spa, lugna höstpromenader eller syssla med något som fyller sinnet med harmoni på annat sätt; musik, färger (konst, färglära), utställningar… för att nämna något.

Vågen är ett tecken som symboliserar harmoni och det estetiska och sätter vårt kollektiva fokus på balans, relationer och skönhet. 

 

Vågsäsongen inbjuder oss att sammanfoga och lappa ihop de sprickor vi såg när vi synade saker och ting under jungfrusäsongen, nu inspireras vi till att arbeta i synergi och stämma in i vad andra behöver.

Vågsäsongens inträde tenderar att förändra humöret till en mer trevlig och social atmosfär för de flesta. Förhållanden av alla slag tenderar att vara centrala, och det finns en större önskan att ansluta till andra, hänga med vänner och också att vara romantisk!

Vågsäsongen är en bra tid om vi önskar balansera våra relationer. Det handlar både om relationer med andra, vår kropp, vårt sinne, vår själ, våra pengar och världen omkring oss.


Genom att fokusera på Vågens nyckelenergier under Vågens säsong, kan vi bättre nyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett bra tema för Vågen är att njuta av avkopplande aktiviteter som spa, lugna höstpromenader eller syssla med något som fyller sinnet med harmoni på annat sätt; musik, färger (konst, färglära), utställningar… för att nämna något.

 

Vågens energi skapar lätthet i samarbeta med andra, och vi kan märka under denna säsong att teamwork och gruppinsatser hjälper oss att få jobbet snabbare gjort än om vi arbetar solo. Även om vi är ensamvargar eller föredrar att hålla oss för oss själva mycket av tiden, är vågsäsongen en årstid när vi njuter mer av att vara sociala.


Astrologi + Yoga: balansera din energi under vågsäsongen
 HÄR.

Fullmånen i Väduren sker den 1/10, kl23.06 på 10.18 grader och då är "balansenergirna" på topp, då Solen och Månen befinner sig i opposition. Det är en tid att fundera över vilka nästa steg som behöver tas eller vilka nya strategier som kan vara bra att införa när det gäller hur vi ser på våra relationer. Det handlar ju om balans mellan Väduren och Vågen: så om vi ​​t ex varit för hårda, kan vi märka att vi mjukas upp och kan även känna oss manade att förlåta dem som varit skarpa mot oss. Om vi ​​har varit för mjuka och kämpat för att stå upp för oss själva kanske vi känner oss manade att ta ställning och sätta gränser… Vädurens fullmåne kan också uppmuntra oss att titta på var vi ger för mycket eller inte tillräckligt i våra relationer. Där vi kanske​​ har behandlats orättvist eller om vi behandlar andra orättvist kan denna balanserande fullmånes ljus lysa uppmuntra oss att hitta ett nytt sätt. 

Fullmånen i Väduren kan också hjälpa oss med självinsikt, kanske det är den förhärskande energin som manifesteras nu; att förstå sig själv litet djupare och vart man vill rikta eller hur man vill uttrycka sin kraft och vilja? Att ingjuta en ny självmedvetenhet om det behövs. 
Så vi uppmanas att ta tillbaka kraft och energi genom att våga vara en ”själens krigare” och ta itu med detta.


Den 2/10 2020 går Venus till Jungfrun. Efter att Venus har varit i Lejonet, med sin mer ”råa” kreativa kraft, kommer nu en tid att förfina, redigera och åtgärda strukturella problem. Vi tenderar att njuta av det orörda och raffinerade och lånar gärna ut en hand till hjälp och stöd – och litet romantik. Och ändå, Venus här vill vara säker på vem som är tillåten i det intima "jungfruliga territoriet". 
Venus i detta tecken gör det attraktivt för att rena oss själva, för att göra kroppen till ett heligt tempel och att känna kraften i helheten. När Venus är i Jungfrun, påminns vi om att en persons karaktär kan vara attraktiv. Vi är mer måna om vem vi ”investerar i”. En relation måste vettig, vi söker det som är förnuftigt och tenderar att odla djupare band med dem med gemensamma värderingar och sätt att leva dag för dag.
Vilken typ av kärlek sker nu? Ett exempel är som en vänskap på jobbet som börjar med en kollegial ömsesidig respekt, och till och med vissa formaliteter och blir något mer. 
Bra vibbar på jobbet eller under volontärarbete kan leda till vänskap som bygger på att vara ömsesidigt stödjande.
Venus reglerar attraktion och i motsats till Venus benägenhet till uppvisning i Lejonet (som vi nyss passerat) så kan den här tiden med Venus i Jungfrun vara mer självmedveten och dämpad - ”att lägga band på sig” och det kan också bli en slags fixering kring attraktion och hur det ter sig, kanske grubblerier om det är ”på riktigt” eller inte. Jungfrun är ett föränderligt (”muterbart”) tecken som är överkänsligt mot många val – det kan leda till förvirring. Det kan vara en intensiv önskan att se mer frukt av det engagemang som man lägger ner. Venus här kan ge känslor missnöje, ”självfängsel” eller kritik av andra. 
Det finns en ökad sensorisk uppfattning. Att njuta av långsam mat och av att göra ingenting bör finnas på dagordningen. Det är en bra tid att få massage eller påbörja en katarisk (renande) tid genom andlig övning, själslig bearbetning och/eller örtbad som också känns/är konstnärligt eller estetiskt upplyftande eller balanserande på något sätt.
Venus i Jungfrun öppnar ögonen för den enorma skönheten i naturen, kroppen

Den 27/9 gick Merkurius först till Skorpionen där den stannar till 28/10. Men nu den 13/10 går retro och går tillbaka till Vågen t o m 11/11 då den återkommer till Skorpionen.

Merkurius är alltså retro från 13/10. Få ut det bästa av Merkurius retrograd: Läs om det HÄRNär denna kommunikationsplanet är i i hemlighetsfulla, djupa, mörka och utredande Skorpionen kan vi anamma ett mer djupsökande sinne. Vi kan vara mer nyfikna på det som är osynligt, som inte är uppenbart. Det är de djupa perspektiven som tenderar att vara av intresse. Vi kan vara litet mer som detektiver. Vi kan vilja dra upp hemligheter, eller söka i det förflutna efter svar. Att försöka avslöja konspirationer kan vara mer intressant, kanske för många nu. Eller andra mysterium att lösa. För det är det som lockar mer nu. 

Vi kanske märker att tankar under de kommande veckorna är djupare. Kanske att vi visas vår skuggsida som vi vanligtvis undertrycker. Detta hjälper oss att acceptera vem vi är och att vända upp korten, så att vi kan se vad som finns där. Tankar och känslor är tydligare så att allt som har varit oklart i månader nu kommer att bli klart - avslöjas. Denna energi används bäst för forskning eller komma till roten till alla problem.
Tendenser till fixering är troligt med denna energi såväl som beslutsamhet. Tankar kan dras till rädsla, behov av förändring, tabuämnen och delade resurser. Merkurius i Skorpionen är verkligen en bra tid för självanalys och inåtblick.
Titta på det personliga horoskopet, och det astrologiska Hus som transiterande Merkurius befinner sig i för att ta reda på inom vilket område som tankar fokuseras djupt under den här tiden.

Nymånen infaller den 16/10 2020 kl 21:32:44 runt 24 grader i Vågens tecken. Kraften i den här nymånen är förstärkt, då det är supernymåne. För dem som inte har hittat balans i sina liv, eller för dem som har ignorerat ”balanserande” ledtrådar från Universum, kan den här nymånen leverera händelser eller känslor som hjälper till med att göra det. Vi kan fråga oss själva hur vi kan skapa mer balans i våra liv och försöka närma oss en förändring med ett steg i taget.
Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFO innebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. På praktisk nivå, innebär den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Vissa stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med jordbävningar orkaner och andra naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emot: info 1 2.

Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. 
När det gäller en supernymåne, kan man känna sig extra fokuserad på människor och relationsproblem kan komma till en kokpunkt… Kanske är det som ”i ovan, så i nedan”? Om det ”drar i tidvattnet” och stormar runt oss kanske vi påverkas? Då är det dags att skapa balans!

Den 27/10 går Merkurius retrograd in till Vågen (och går direkt igen 3/11, på 25 grader Vågen) och stannar där till 10/11. Det är en bra tid för förhandling, att se andras synpunkt, vi är mer finkänsliga och intonande. Det medverkar till att öka vår taktfullhet, behov av frid, men ger också tendenser till en viss ytlighet i kommunikation (till skillnad mot när Merkurius t ex är i Skorpionen). I Vågen är det en bra tid att umgås och prata med likasinnade själar eftersom Vågen är ett lufttecken och därför önskar vi mer kommunicera om idéer. 
Våra sinnen kan dras till att tänka mer på relationer och även finna sätt att kompromissa för att få balans och harmoni. En del kan uppleva att det är svårare att ta ställning och vara tvärsäker, i alla inte utan en tids övervägande för att komma fram till en åsikt. Det kan även vara svårare att ta ett viktigt beslut, så det kan var en hel del överväganden - ”ska jag göra så eller så, eller kanske så, nej men det där var nog bättre – eller kanske inte… eller jo”… Till slut kommer ett väl övervägt beslut.
Det kan hända att vi erfar mer argumentande och kanske hamnar i riktiga debatter. Det kan vara en tid då vi jämför mer än annars. Nackdelen med detta kan bli mycket bedömande, så det gäller att försöka undvika det även om vi jämför mycket nu.
Eventuellt kan vi ändra envisa uppfattningar nu genom att det är lättare att kunna se den andra personens synvinkel.

Skorpionens säsong

Den sista veckan i Oktober (22/10) går Solen över till det djupsinniga stjärntecknet Skorpionen (till 21 November) och vi tenderar att inte vara så intresserade av det ytliga utan kanske snarare gräver i det dolda, hemliga eller något vi vill veta mer om, kanske avslöja!

Skorpionens tecken markerar också att hösten är här, allt går i vila och vi drar oss litet undan, kanske är mer intresserade av att fördjupa oss i något, kanske en hobby, i mystiken eller en intressant bok.

Skorpionsäsongen är ett astrologiskt fenomen som handlar om djupa känslor, och får oss att söka efter betydelsen i nästan allting. Skorpionen är tecknet som vill veta hemligheter. 

Det här är vid en tid på året när vi ofta behöver räkna ut saker och arbeta igenom saker och Skorpionen rör inte runt i det. 

Skorpionen är mittentecknet på astrologins hösttriad. Det är ett fast tecken för att hösten ligger i dess höjd. Som ett fast tecken är det också bara intresserad av här och nu. Det är nu början på Jordens resa in i de långa mörka vinterdagarna. Dagarna börjar bli kalla och fuktiga. Höstens dagjämning har passerat. 

Skorpionen är ett vattentecken och det är nu som Jorden själv ”håller på vattnet”, vilket gör marken mjuk och tung. Kornet som skördades och sorterades i Jungfrun och Vågen ligger nu staplade i lador och i källare, där det kommer att användas för att ge mat till människor och djur under de kommande mörka månaderna. Det förvaras dock frön som innebär nytt liv när våren dyker upp efter den långa mörka vintern. 

Naturen förlorar nu sin 
grönska, när löv dör och faller till marken. Regenerering äger rum. Det är genom döden det nya livet så småningom kommer. Som den gamla roten i marken är frön för framtida tillväxt till nytta. Jorden behåller vad som hör till den. Skörden har gått och naturen har inget kvar att ge. Det här är en tid på året då Jorden tar tillbaka vad som behövs. Hittills har jorden tillhandahållit, nu drar den sig tillbaka. Att se denna säsong som en av helt enkelt död och förfall är att misslyckas med att se den verkliga magin av livet och säsongen. 

Det är vid denna död
det nya livet verkligen börjar. Här kommer det ligga vilande under ytan och vänta på de första vårstrålarna för att få det till liv. Våren är långt ifrån och före dess måste vintern passeras. Det är Skorpionanden som ser allt detta. Ser saker djupare och kan identifiera livets cykler djupare. Som ett fast tecken erkänner Skorpionen att det finns arbete som ska göras, och frön måste sorteras och lagras. Den skördade skörden måste noggrant hanteras.

Eftersom Skorpionen är ett vattentecken
, känner vi oss mer motiverade av våra känslor, och vi kan se en logik som går över ”vanligt förstånd”. Vi kan också känna oss lite mer inåtvända än vanligt, både för att vi behöver tid för oss själva och för att vi önskar meningsfulla kontakter och kanske upplever att vi inte riktigt når bakom ytan, trots att vi söker nå dit. Så vi söker mer…

Det är en tid då man kan
lita på att det som finns under ytan är bättre än man någonsin kan föreställa sig. Det kan hjälpa oss att komma till botten med vad man vill rensa ut! Genom att man använder energin så kan man förvandla på djupet.

Skorpionen använder
sin transformerande och återuppväckande kraft och förmåga till att rengöra och läka sig själv. Orädd för mörkret, medveten om död och pånyttfödelse, skalar den bort det ytliga och dyker in i det främmande. Den eliminerar kirurgiskt det oväsentliga och falska för att avslöja de "nakna benen." Den avslöjar djupare sanningar, upptäcker sin sanna natur, och avslöjar sitt inneboende väsen. Den blir erkänd och återföds. ”Fågel Fenix” är född igen!

Precis som en orm ömsar skinn,
måste vi regelbundet kasta av oss delar av oss själva så att vi andligt kan förändra och förnya oss. Skorpionen ber oss att ge oss in i djupaste delarna av vårt undermedvetna, möta våra skuggor och uppleva "död" i vårt egos självidentifierande, så att vi kan utvecklas på själens nivå.
Träning av självkontroll ger insiktsfullhet på djupet vilket ger oss möjlighet att återta vår egen kraft och använda den för att förändra och förnya oss.

Så detta är en bra tid för självtransformationDet är dom modiga som verkligen kan använda de magiska krafterna och stiga från djupet som en ny gudom/gudinna av gudomligt ljus och visdom som de sedan ta med sig in Skytten nästa månad.
Så att våga dyka djupt denna skorpionsäsong, är A och O. Vad man hittar under första mörkret är ett vackert skinande ljus som bara väntar på att bli upptäckt och förd ut för att delas med världen.

Vi kan tänka på Skorpionsäsongen
 som en tid för återfödelse där en del av oss löses upp och återföds, som en Fågel Fenix, som bildar en bättre version av oss själva. Det är främst kraften att omvandla oss själva, för att kunna uppnå våra mål. Det är den tiden på året när saker sker om natten. Så omfamna den mörka sidan för det innebär transformation.

Även om man inte är en Skorpion
, förändrar energin oss på varje nivå av vårt väsen. Oavsett vilket Soltecken man är, ger denna säsong en möjlighet att suga upp denna energi och skapa magi.

Skorpionen representeras av
olika färger och symboler i enlighet med den andliga nivån av dess expression. Den svarta skorpionen representerar den lägsta nivån av Skorpionen. När den hotas, tillfogar den smärta genom att injicera gift från sin ”stjärtgadd”. Den mörkröda skorpionen stiger upp ur askan och representerar skorpionens återuppväckta makt. Fågel Fenix på höga höjder representerar djup vision, som symboliserar Skorpionens förmåga att se klart in i hjärtat av sammanhanget och samtidigt hålla ett objektivt avstånd ovanför emotionellt kaos. Genom att möta Hades, det omvandlande mörka riket, så symboliserar den vita duvan som uppträder det högsta och renaste andliga uttrycket av Skorpionen, återfödelse av själen.

När det gäller vår själs astrologi, som
handlar om vår inre resa, är detta en mycket viktig tid för rening, inre reflektion och förtydligande. Det själsliga syftet med Skorpionen är omvandlingen från mörker till ljus. Det är en tid då de aspekter av oss själva som vi hellre skulle begrava under mattan, kan komma i dagen. Detta är kraftfullt och kan väcka rädslor eller motivera till att ta itu med det, och den enda ”risken” är att ett inre helande är mycket stor. Gamla sår kan mycket väl få vår uppmärksamhet eftersom de lättare belyses, så att vi medvetet kan främja en läkning av dem. Det behöver inte alltid vara smärtsamt och kan vara en mycket vacker tid av djup läkning, om vi förblir öppna för processen. Det är där vi behöver mod att våga följa med skorpionen in i mörkret, till någon oupptäckt vrå...
Detta är en tid för djup meditation, medvetenhet och inre tystnad. Att vara i tystnaden så mycket man kan innebär att man kan lyssna på sin inre visdom. Framförallt när det är fullmånetid!

Eftersom detta är en tid för
rening och avgiftning på alla nivåer: fysiska, känslomässiga, psykiska, andliga, så är det en särskilt effektiv tid för en fysisk "detox". En enkel dag av fasta och att dricka rent vatten kan räcka eftersom det naturligt sker en "avgiftning" både i naturen och inom oss, så vi behöver bara för att stödja en befintlig process, utan att driva på för hårt. Det är en tid för mildhet och vara med vår inre värld på ett djupt, kärleksfullt, sätt. Det är en tid för egenvård, själsvårdande och egenkärlek.

Viktigast är att det en tid
för "detox" av sinnet. Vi bör vara uppmärksamma på tankemönster som inte längre återspeglar det högsta och bästa av vilka vi är. Det är viktigt att inte falla in i självkritik eller självhat, utan i så fall notera det som gamla mönster eller vanor - resultatet av tidigare tillstånd. Vi kan lägga märke till hur våra tankemönster påverkar hur vi ”strömmar” ut vår energi i världen. Detta är ett bra tillfälle att ställa in avsikten att släppa dem med kärlek, ändra en vana, och leva från den högsta av vilka vi är, från denna punkt och framåt. 

Nu kan vi förstå de djupare
lärdomarna från Skorpionen: att hitta en ljuspunkt i mörkret, att stärka det och därmed förvandla mörkret till ljus! Detta är hur vi lär oss kraften av vårt inre ljus i första hand, och det är den helande kraften i Skorpionen.

Slutet av oktober är alltid en
 magisk tid för när vi övergår till November blir slöjan mellan detta rike och andra riken tunn. 

Allhelgonaafton
, vid den 31/10, är Solen i Skorpionen i opposition till Uranus (8-9 grader) och vi kan spännande få nedladdningar och inspiration från Universum och också få svar från vår själ. Detta är också en tid att fira och hedra nära och kära på anda sidan, och att hålla fast idén i hjärtat om att mötas igen, någon gång där. Vi kan också skriva ett brev eller prata med dem när vi tänker på dem. 

Om det känns tungt
 så kan man tänka på, att likt mycket annat, är kosmiska vågor samtidigt tillfälliga eller kommer i cykler. Oavsett kan vi hålla en känsla av konstant rytm och kontakt genom att utföra andliga övningar som daglig meditation, anteckna, göra tacksamhetsarbete och så vidare. Kanske prova en guidad meditation för Oktober månad.

När Oktober avtar och
 vi möter November blir det ett mildare och mer produktivt ”kosmiskt väder”. Många kan känna att det verkligen är dags att göra några reparationsarbeten och att bygga nya broar... 

Neptunus är retrograd under hela månaden. Pluto vänder direkt den 4/10. Mars fortsätter att gå retro (läs om det HÄR)

Venus går in i Vågen den
27/10 (till 21/11)
Med Venus i sitt hemmatecken, Vågen, och är mer elegant där och saker vårt liv blir litet skönare, trevligare och vi vill gärna omges mer av det vackra och njutbara. Vi är mer tillmötesgående mot andra, mer redo att förhandla och göra kompromisser.
 "En kompromiss är konsten att dela en tårta på så sätt att alla tror att han har den största delen" - Ludwig Erhard Så under de närmaste tre veckorna är skönhet, balans och frid viktigare för oss. En fin tid för artister och kreativa. Sociala möten är trivsammare. Vi strävar efter att balansera motstridiga åsikter och är mer diplomatiska än vanligt. Perfekt för att förbättra vårt fysiska utseende och försköna vår omgivning. Utmärkt för att skapa mer harmoni i våra relationer. 
De som är födda i Vågen eller har Ascendenten i tecknet har särskild nytta av denna transitering.

Den 31/10 2020 är det fullmåne
, kl 15:51:29 vid ca 8-9 grader i Oxens stjärntecken. Jordtecknet Oxen lever genom sinnena mer än något annat tecken och uppfattar ingen skillnad mellan det fysiska och det andliga - det fysiska upplevs som andligt. Vi får chans att mogna litet till, och växa i en mer autentisk känsla av att uppskatta vem vi är till exempel. Att acceptera ”bristerna” och de goda bitarna!

DATUM PLANETASPEKTER OKTOBER 2020

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt)+ tolkning

Siffrorna till höger = gradtalet för de som vill kolla med sitt horoskop

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Runt den 2/10

Solen Vågen quincunx Uranus Oxen 9.49

Energin tar fram mer mod och självsäkerhet, och känslor av oro: Det är ju bäst om det sker på ett balanserat sätt. Nu ökar en känsla av att förverkliga personlig frihet och att uttrycka viljan, kanske också att vara rebellisk - göra revolt. Det handlar mycket om djupa känslor relaterade till trygghetsbehovet och att vilja behålla ”status quo”. Känslan av att vara unik och att uttrycka sig på ett mer markerat sätt, ökar också. Många vill ha lite utmaning - mer spänning och dynamik i tillvaron!

Runt den3/10

Pluto Stenbocken quincunx Sanna Noden 22.29

Pluto speglar ett ökat behov av att förändra (karmiska) invanda känslomässiga beteendemönster. Många kommer att påbörja en sådan förändring. Sättet att lösa detta är att identifiera kärnan och våra mest grundläggande behov och sedan göra val som grundar sig på själsliga behov. Många är därför på G med att lösa överhoppade steg, så det är därför en speciell evolutionär tidpunkt för våra själars omvandling som ”drar igång”, avsedd för tillväxt ur ett evolutionärt perspektiv. Många kommer att bearbeta ”kärnan” till sådant som berör själen och livets väg. Allt detta är kopplat till gamla ”rötter”, som härstammar från tidigare inkarnationer.

Runt den 4/10

Merkurius Skorpionen quincunx Chiron Väduren 6.57

Vi kan stöta på någon som säger något som resonerar med något personligt, oavsett om det är tänkt för våra öron eller ej. Eller det kan vara dags att prata öppet om familjefrågor eller våra primära behov. Ett emotionellt uttalande, empatisk observation eller information som träffar i magen kan visa oss vägen framåt.

Det vi säger/hör kan dra oss bort från tidigare regler och traditioner och uppmana till att se på vad som händer. Vad det betyder på sikt.

Gå ut, expandera horisonterna, sök likasinnade människor. Var öppen för kritik – de kan innehålla viktig utvecklingspotential så länge de är konstruktiva.

Runt den 7/10

Merkurius Skorpionen opposition Uranus Oxen 9.38

Det betyder att vi kan förvänta oss det oväntade. Det kan handla om att planer störs eller att stressande situationer dyker upp som behöver lösas, vilket då, trots krångel, samtidigt stimulerar tankeförmågan (”geniknölarna”).

Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.

För de som är obalanserade så kan ”förhastade” ord ”kastas iväg”, men det är viktigt att försöka dämpa sådana tendenser så att ingen förolämpas.

För de som är balanserade så kan nya, ovanliga insikter dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter.

Allmänt kan vi räkna med spännande saker, intressanta fakta, eller spänning på ett energigivande sätt! Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de bästa insikterna som strålar in i sinnet från de kosmiska världarna. Det kan också dyka upp intressanta fakta i massmedia eller genom att läsa en givande faktabok.

De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva mycket speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen, ”magisk andlig rikedom”, även om det kan upplevas förvånande (chockerande) för en del. Men ibland måste något sådant ske för att skaka om, ”väcka” och leda till det viktiga uppvaknandet... Detta för att uppvaknandet är Uranus roll inom astrologin.

Runt den 8/10

Venus Jungfrun quincunx Chiron Väduren 6.45

Runt den 9/10

Mars Väduren kvadratur Pluto Stenbocken 22.30

Mars, drivkraftens planet och Pluto, planeten som står för behov av makt eller kontroll, är ”på kant med varandra”, d v s har en kvadratur.

Det kan skapa behov av att nå ett ökat inflytande, kanske det leder till maktkamp i vissa fall. Det finns dock en svårighet i att utnyttja energin och styra den på rätt sätt. 
En del känner av dessa planetaspekter genom utmaning eller en känsla av hinder, men det finns tillräckligt med kraft för att få saker att hända.

Pluto i kombination med Mars kan ta bort masker och ytlighet och "blotta oss" för att vi ska kunna möta våra och andras brister för vad det är, men det sker inte på ett enkelt sätt.
Men man kan lära sig att uppskatta friktionen som en nödvändig ingrediens för att lära av dessa erfarenheter och att undvika konflikter med andra är A och O.

Mars-Pluto speglar att vi behöver se vårt mörker och skuggor och gå vidare till nästa fas, men denna spegel kan visas oss genom någon som kan vara en översittare, åtminstone utifrån vårt perspektiv.

Konstruktiva råd: När planeten för impuls och handling (Mars) har en hård aspekt, som nu, till den mer skuggiga och transformerande planeten (Pluto), kan vi behöva titta på hur vi använder vår Mars. Hur kan vi vidta åtgärder? Hur är vår relation till vår och andras ilska-aggression?

Om man har undertryckt ilska, kan den koka över. Om man har varit alltför aggressiv, kan man få en läxa att lära. 
Pluto visar oss, orubbligt, vad vi behöver för att se och vara medvetna om oss själva.

Detta är en intensiv energi och man kan se till att göra en positiv energi av Mars: t ex gå en promenad, ta sig tid att reflektera...

Runt den 10/10

Mars Väduren sextil Sanna Noden Tvillingarna 22.14

Denna aspekt kan ge kraft och beslutsamhet som hjälper oss att rikta in oss på våra mål. Det kan ge möjlighet till att få saker och ting att fungera för de som inte är rädda för arbete, de som är villiga att påbörja ett nytt, fysiskt projekt… Det är en bra idé att fokusera på att starta upp något tillsammans med andra… Det kan tyda på ökade kontakter - eller nya – gällande sammanhang som handlar om positiva ”kampaktiviteter”. Vi kan nu faktiskt hoppas på att det nu kan handla om något som rör typ aktiviteter som kan beröra fredsförhandlingar – även om andra transiter talar för motsatsen till det? Men det är också idrottsanda över denna aspekt.

Runt den 10/10

Venus Jungfrun trigon Uranus Oxen 9.30

Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande.

Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.

De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.

Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.

Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 

Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.

Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.

Runt den 11/10

Solen Vågen kvadratur Jupiter Stenbocken 18.42

Det tenderar att ge en strid av idéer och övertygelser, i ett optimistiskt och brett perspektiv, men också en tendens att överdriva och att också överskatta det som framförs i debatter, nyheter och media. Tänk på att fokusera på de mindre detaljerna och lita inte på den ”större bilden” – se under ytan vad gäller den ”offentliga” bilden, och påståenden som kan ”flöda” osant i den yttre världen!

Runt den 11/10

Solen Vågen quincunx Neptunus Fiskarna 18.46

Solen vill i kontakt med Neptunus drömma ”fluffigt” och vi är mer benägna att drömma mer om vad vi önskar och vill skapa än att sätta det i verket… Vi vill nu gärna drömma ”bland molnen”, kanske ”flummigt” och kan vilja vara mer i fred nu.

Vi är mer intonande gällande upplevelsen av skönhet, och vill njuta av det som är estetiskt och vackert. Det bidrar också till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv.  

Händelser eller andra människor kan orsaka viss förvirring och kanske besvikelse dessa dagar. Vi är extra sårbara för ”tuffhet” och hårdhet eller orättvisa nu. Det kan ge osäkerhet, skuld eller känslor av ursäktande, kanske ett ”undvikande” agerande – från oss eller andra runt oss.

Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla kan te sig förvirrande, och det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet från andra – man bör också undvika sådant agerande själv då det kommer tillbaka, förr eller senare…

Dock: Att se bara det bästa hos människor och därmed bortse från annat, eller inte gå efter intuitionen, ökar benägenheten att bli desillusionerad eller besviken just nu – eller snart då energin avtar och saker ter sig mer ”klart” (avslöjat = Neptunus-dimman är borta). Det här är inte den bästa tiden för konkurrenskraftiga saker som affärsrelationer eller förhandlingar. 

Runt den 12/10

Jupiter Stenbocken sextil Neptunus Fiskarna 18.45

Denna aspekt är ger ett bra flöde till alla sammanhang som handlar om rättvisan. Energin i denna harmoniska aspekt öppnar till medkänsla, kärleksfulla ideal, konstnärlig inspiration och framtida visioner. Det uppmuntrar hopp, generositet och samhällsanda. 

Vår andliga strävan att söka sanningen kan öka. När vårt personliga värdesystem eller moral når en högre standard, kommer vi att finna att när vi osjälviskt hjälper andra får vi stor tillfredsställelse. Det är just vad många nu kan förnimma. Ett välbehag. Kanske för att det sker sådant som ökar den sociala rättvisan?

Något gott kommer i alla fall av denna aspekt.

Mottagliga och andligt öppna människor kan nästan känna de energier som existerade när kosmos skapades… en högre medvetenhet. Detta är en riktig ”gåvoenergi”…

Runt den 12/10

Merkurius Skorpionen sextil Venus Jungfrun11.34

Nu ökar benägenheten för balans i kommunikationer och större behov av frid men också sällskaplighet. Det går lättare att uttrycka charmiga ord, vara taktfull, och att vara diplomatisk. Vi läser om och tar lättare in det vackra i omvärlden. Passa också på att viska söta ord i rätt öron. Det här är även en fin aspekt för sociala kontakter, harmoni och kreativa projekt. 

Runt den 13/10

Solen Vågen opposition Mars Väduren 21.05

Kanske vi är litet extra ”humöriga” och det andra behöver bara ”nudda vid” reaktionsknapparna för att vi ska reagera. Någon kan kliva på tårna utan att ens inse det… Men om vi är medvetna om denna energi, så är det lättare att styra den och undvika känsloutspel.

Att skriva i en dagbok, spela in drömmar eller göra något annat som ger uttryck för frustration kan vara en väg.

En del gamla, omedvetna känslor kan komma upp.  

Denna energi är som bäst om man sätter upp mål och börjar lägga de första krafterna på att påbörja dessa mål.

 

Runt den 14/10

Solen Vågen trigon Sanna Noden Tvillingarna 21.52

Många kan just nu ha en bra känsla av riktning i livet, att det på något sätt finns en ”linje” mellan då och nu och sedan – att vägen öppnas. Många kan nu erfara att universum vägleder. Det förflutna och de talanger och förmågor som redan har utvecklats är i ett flöde helt enkelt, vilket ger en känsla för att använda dem för att driva riktningen framåt.

Runt den 15/10

Solen Vågen kvadratur Pluto Stenbocken 22.31

Solen kvadraterar Pluto den 15 Oktober vid 23 grader av Vågen-Stenbocken, men energin kan kännas före och efter.

En "kvadratisk aspekt" är en stressande energi som indikerar inre spänningar eller konflikter som frambringar åtgärder för att lindra situationen. Solen kvadratur Pluto är ett kortvarigt inflytande som varar i några dagar, men det kan kraftfullt trigga påverkan av längre transiter. Pluto styr "reformer". Det viktigaste är att "Sol-Pluto" inte orsakar något utan handlar om cykler som speglas som teman på planeten.

Detta är en intensiv transitering och vi kanske tycker att många människor är irritabla. Vi kan kalla denna transit en maktkamp som ”bara väntar på att få hända”, och om detta ”uttrycker” sig genom aspekter till vårt personliga horoskop kan vi känna extra av det.

Ego-energier kan också ”gå högt” vid denna tidpunkt. Undvik situationer som kan gå från ord till något värre… Faktum är att de som är lagda åt att ”anamma egoenergin”, kan uttrycka elaka sidor dessa dagar… eller försöka tvinga sin vilja på andra. Så, ja situationer kan vara anspända och oförutsägbara.

När energin uttrycker sig bäst nu, kan detta innebära någon typ av viktig förändring, antingen en ”uppblossning” av gamla känslor som kan ventileras och frigöras eller en situation i det yttre som innebär en ny fas, om än en känsla av smärta inledningsvis... Saker kan samlas och kulminera just nu om andra aspekter i horoskopet stöder det. Så vi kan komma att se många saker i världen just nu som Solen i konjunktion med Pluto ökar vårt behov av att ha kontroll, men kan också leda till egokonflikter med andra mäktiga personer eller myndighetspersoner. En kris eller konflikt med någon skapar en intensiv upplevelse som kan leda till extremt eller destruktivt beteende. Sådana utmaningar kan få oss att antingen försvara vår position eller göra en större förändring.

Vi kan räkna med djupa och intensiva känslor som kommer till ytan. Det kan vara svårt att fokusera på något annat. Drömmar, visioner, själsliga ”viskningar” ur det förflutna eller intuitiva insikter kan ha en djupgående inverkan på humör och känslor.
Pluto, planeten av kraft och intensitet förvandlar genom ”förstörelse och förnyelse”. Många kan nu uppleva kontroll och manipulativa beteenden som svartsjuka, skuld eller andra dynamiska känslor och reaktioner – något rivs upp för att kunna omvandlas. 

Tips: Bearbeta ev. utmanande känslor och beteenden genom meditation, självanalys eller annan teknik för att förstå de djupa känslor som behöver omvandlas.

En Pluto-transitering kan fokusera på att ”lita på eller inte lita på andra igen. Vi lär oss att se igenom, att förstå psykologiska saker med Pluto. Starka människor (Solen i sin bästa energi) lyfter andra, och i djupet av Pluto ligger denna längtan efter att hitta starka människor som kan ta oss till nästa nivå. Vi vill vara med dem som stärker oss, inte de som tar oss ner eller gör något mot oss. Just nu kan vi märka av detta extra mycket. Vi behöver varandra för att växa, och det finns en intressant dynamik som händer när vi träffar någon som har det lilla extra som kan ta oss till nästa nivå. Tricket är att inte ta det för personligt.

Så under dessa dagar kan det vara trevligt att påminna oss själva om vad som verkligen är värdefullt för oss och kolla in hur vi reagerar på vad som händer i våra liv. Om vi känner oss fast i en grotta, är det nu dags att möta just den rädsla som sätter oss där. Pluto utmanar oss att ta det som ges som en möjlighet till verklig tillväxt.

Runt den 18/10

Solen Vågen kvadratur Saturnus Stenbocken 25.39

Det kan märkas att det finns mycket i tillvaron att ”ta itu med” som kräver planering. Det är i så fall tid att ställa in sig på hur det bör arbetas igenom för att man ska kunna ”lätta på bördorna”. Det i sin tur ger mer självdisciplin. Men initialt kan det kännas som att hinder, ”låsning” eller en ”tyngd” drar i alla trådar så att det segar. Man kan också säga att vi kan känna ett motstånd. Så visst kan många uppleva en känsla av at testas och att någon utmaning märks litet extra. Å andra sidan är detta en bra tid att mogna ”med uppgifterna” och ”slipa” på de färdigheter man har, eller som nu behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig” eller för mycket ansvar.

Det är en tid att fokusera på framtida mål och att bearbeta gammalt för att ”kasta stenen” man bär och istället hitta en inneboende styrka och inte ”huka sig” under Saturnus tunga energi. Om det känns litet ”trögt” eller ”vitalitetslöst” är det möjligt att många fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, för att lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helst; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc).  

Runt den 18/10

Venus Jungfrun opposition Neptunus Fiskarna 18.37

Manliga och kvinnliga energier kan vara i en viss konflikt. Men energin laddar oss dock med passion och lust, kanske självsäkerhet… Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer eller för den som är singel, kanske en attraktion kan tändas för någon vi aldrig tänkt oss. Se upp litet för ”blind” attraktion, att passionen styr mer än att det är ”rätt”! Attraktion kan nämligen tändas litet väl lätt denna tid, men kanske också utan att något mer än det sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone något extra denna tid.

En inledning till eventuella olösta problem med ekonomi och kärlek dras fram som tema genom Venus retrograda transit.

Runt den 19/10

Mars Väduren kvadratur Jupiter Stenbocken 19.27

Vi kan längta efter att ta itu med nya saker. Vi kan känna en önskan att nå längre än normalt vilket ökar vår handlingskraft och motivation.

Risken för överdrifter finns för vi ”kan inte sluta”: det kan handla om shopping, festande, våghalsighet eller kanske om satsning av pengar på något spel i tro om att vinna något. Det är svårt att sluta oavsett om man har flyt och vinner eller inte. Så tänk på att med dessa energier nu, är gränserna långt bort, och om man inte medvetet kan dra gränser nu, så kommer ett tillfälle när det märks att tillgångar överskridits eller våghalsigheten går överstyr… Var noga och tänk efter två gånger alltså.

Visst kan det komma gott ur det men vi bör samtidigt vara noga med att se de långsiktiga effekterna av våra handlingar och inte bara se till stundens ”glädje” eller ”hetta”. Det kan ge någon irritation eller uppmanar till att "berätta sanningen" vilket kan vara lite upprörande. Fokusera på att odla en inre positiv känsla och din närmaste omgivning. Det genererar positiva energier.

Runt den 19/10

Venus Jungfrun quincunx Mars Väduren 19.26

Det kosmiskt passionerade paret är litet på ”kant” med varandra nu. Men energierna öppnar lätt till passion och lust. Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer men det kan ändå finnas något som känns ”taggigt” så det är bra att vara medveten om det, så det går lättare att styra känslorna så att det blir litet mer ”utplaning”.
För den som är singel, kanske en attraktion kan tändas för någon man aldrig tänkt sig... Så se upp litet för ”blind” attraktion, att passionen styr mer än att det är ”rätt” – på sikt! Attraktion kan nämligen tändas litet väl lätt denna tid, men kanske också utan att något mer än det sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone något extra denna tid.

Runt den 19/10

Venus Jungfrun trigon Jupiter Stenbocken 19.27

Denna harmoniska aspekt är ”vänlig och hjärtlig” så nu tenderar vi att vara mer ”snälla och hjärtliga”. Det känns lättare att anpassas till sociala aktiviteter för ”gästfrihet och generositet” flödar lättare. 

Aspekten expanderar också energin inom alla slags relationer och partnerskap och skapar längtan efter romantik. Attraktion kan märkas litet ”överallt” luften. Hos många ökar behovet efter någon slags balans i relationer, sannolikt genom en lagom kompromiss.
Så, utifrån den sedvanliga tolkningen av denna aspekt, så kan vi nu få uppleva några av de bästa "lyckorna".
Det betyder inte att allt fungerar magiskt. Det betyder att det finns en öppning, ett fönster med möjlighet för oss att smyga igenom. Det fönstret är öppet mitt i drömmar och förhoppningar men det kan hindra oss från att koncentrera oss tillräckligt länge för att göra det bästa av det. Så var uppmärksam på inbjudningar som hjälper till att maximera det goda och ge dig själv ”puffen” – chansen - att optimera de möjligheter som visar sig.

Runt den 19/10

Merkurius Skorpionen (retrogad) opposition Uranus Oxen 9.09

Det betyder att vi kan förvänta oss det oväntade. Det kan handla om att planer störs eller att stressande situationer dyker upp som behöver lösas, vilket då, trots krångel, samtidigt stimulerar tankeförmågan (”geniknölarna”).

Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.

För de som är obalanserade så kan ”förhastade” ord ”kastas iväg”, men det är viktigt att försöka dämpa sådana tendenser så att ingen förolämpas.

För de som är balanserade så kan nya, ovanliga insikter dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter.

Allmänt kan vi räkna med spännande saker, intressanta fakta, eller spänning på ett energigivande sätt! Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de bästa insikterna som strålar in i sinnet från de kosmiska världarna. Det kan också dyka upp intressanta fakta i massmedia eller genom att läsa en givande faktabok.

De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva mycket speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen, ”magisk andlig rikedom”, även om det kan upplevas förvånande (chockerande) för en del. Men ibland måste något sådant ske för att skaka om, ”väcka” och leda till det viktiga uppvaknandet... Detta för att uppvaknandet är Uranus roll inom astrologin.

Runt den /10

Venus Jungfrun kvadratur Sanna Noden Tvillingarna 21.18

En del kan kanske nått en punkt det känns osäkert med nästa steg, fångat mellan tidigare mönster och ny potential. Något gammalt, antingen i förhållandet, eller i ens eget bagage kan aktualiseras nu. Det är då tid att ta itu med det, att distansera sig från det förflutna: Det är läge att använda det konstruktivt och se framåt med lärdomarna i åminne, istället för att leva i den förflutna smärtan, rädslan, osäkerheten eller ilskan - eller vad det än är vad gäller relationssaker. Nyckeln är att lägga märke till var det finns en bromsande spänning inom, och låta den ”passera bort” med vissheten att det var förr, inte nu och att förlåta allt. Det är möjligt att underliggande frågor kopplade till låg självkänsla eller ovärdighet har lett till att du kompromissat för långt. Släpp alla krav på att uppfylla andras förväntningar. Välj den väg som värmer ditt hjärta och se för ditt inre hur den strålar av ljus. Tacka också för lärdomarna!

Runt den 19/10

Venus Jungfrun trigon Pluto Stenbocken 22.34

Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Det öppnar till mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Denna aspekt aktiverar också mångas ”sex appeal”.Vi kanske känner mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi!

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer.

Runt den 22/10

Merkurius (retrograd) Skorpionen quincunx Chiron Väduren 6.09

Vi kan stöta på någon som säger något som resonerar med något personligt, oavsett om det är tänkt för våra öron eller ej. Eller det kan vara dags att prata öppet om familjefrågor eller våra primära behov. Ett emotionellt uttalande, empatisk observation eller information som träffar i magen kan visa oss vägen framåt.

Det vi säger/hör kan dra oss bort från tidigare regler och traditioner och uppmana till att se på vad som händer. Vad det betyder på sikt.

Gå ut, expandera horisonterna, sök likasinnade människor. Var öppen för kritik – de kan innehålla viktig utvecklingspotential så länge de är konstruktiva.

Runt den 24/10

Venus Jungfrun trigon Saturnus Stenbocken 25.52

En sofistikerad, känslomässigt cool, ”romantiskt cool” energi. Här finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejtar. 

Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller. 

Vi kan vi komma till beslut som ”behagar” på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 

Trygghet är nyckelordet!

Runt den 25/10

Solen konjunktion Merkurius Skorpionen 2.48

Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer samt transport är centrala teman. 

Dess energi uppmanar oss att kommunicera om de djupa tingen, att söka svaren ”under ytan” för att förstå hur saker hänger samman utifrån ”roten”/orsakerna. Vi tenderar att vara mer intresserade av det som inte är uppenbart och en viss misstänksamhet kan finnas hos många, att inte ”svälja allt” som sägs. Det är nog också många som tar sig tid att prata igenom saker och koppla ihop tankarna med känslorna.

En ökning av mental aktivitet kan också ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. 

Runt den 28/10

Solen Skorpionen quincunx Chiron Väduren 5.55

Den här energin kan kännas kollektivt, som en existentiell smärta, kanske hos många är den vag: Dock hjälper det till att man bearbetar dess omfattning. Många möter sin sårbarhet när det gäller gamla personliga mönster bland vågor av känslor som är en hjälp till att man blir medveten om någon ”öm punkt inom sig”, som nu får möjlighet att rensas och släppas. Och, vi är inte ensamma i processen - vi är bara en del av en helhet.

Runt den 29/10

Jupiter Stenbocken quincunx Sanna Noden Tvillingarna 20.45

Denna kombination noteras ofta när materiella och finansiella aktiviteter sker. Men överexpansion är också en anmärkningsvärd egenskap hos Jupiter och denna kontakt kan tajma en cykel av att ta ekonomiska risker. Var noggrann i alla bedömningar alltså.

Runt den 31/10

Solen Skorpionen opposition Uranus Oxen 8.41

Nu ökar en känsla av att förverkliga personlig frihet och att uttrycka viljan, kanske också att vara rebellisk - göra revolt. Känslan av att vara unik och att uttrycka sig på ett mer markerat sätt, ökar. Människor i allmänhet känner sig mindre hämmade. Många vill ha lite utmaning - mer spänning och dynamik i tillvaron! Undvik dock att låta rastlöshet och inre spänning leda till impulsiva handlingar.

En curveball kanske kastas ifrån någon eller någon ”kastar handsken”. Vad det än är, så bör vi handskas med den på det mest fredliga sätt som vi kan.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt. 
Läs om det HÄR. 


Vattumannens tidsålder: har den börjat och vad innebär den - läs HÄR?

Lär dig om aspekter i horoskopet HÄR.

***************************************************************


Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för Oktober månad 2020:

Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):  

Astrologisk prognos Oktober 2020 för alla 12 stjärntecken

Nr 1:

Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.

HÄR
SVENSK ÖVERS 
HÄR

______________________________________________ 

Astrologisk prognos Oktober 2020 för alla 12 stjärntecken

Nr 2:

Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:

HÄR

SVENSK ÖVERS HÄR

______________________________________________ 

Astrologisk prognos Oktober 2020 för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:

HÄR

SVENSK ÖVERS  HÄR

Nr 4:

HÄR

SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Oktober 2020 för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:

HÄR

SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Oktober 2020 för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:

HÄR

(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)

SVENSK ÖVERS HÄR


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar